Butiken har öppnat för säsongen

Läs mer här

Välj rätt marksten

Att välja rätt marksten är inte alltid det lättaste. Det finns fasad, ofasad, tumlad, hamrad och marksten i färdiga storlekskombinationer. Och sen på det så kommer de flesta markstenar i flera olika färger och i olika färgmixar.

Tumlad Marksten

En tumlad marksten ger ett rustikt intryck och skapar liv i läggningen. Tumlad marksten finns oftast i olika storlekar och med yta som både är slät och med struktur. Den tumlade markstenen är den vanligaste markstenen idag och kommer även i olika färgkombinationer.

En ofasad marksten

Den ofasade markstenen ger ett stilrent intryck och används oftast i offentliga miljöer, men passar väl in i trädgårdar och eller på uppfarten. Ger en slät yta med diskreta fogar.

Marksten med fas

En marksten med fas ger markstenen en lite rundare form samtidigt som det ger en markering i stenläggningen. Används oftast i offentliga miljöer men den moderna stilen gör att stenen passar lika bra på uppfarten.

Tjocklek på markstenen

Beroende på vart markstenen ska användas så får man tänka på vilken tjocklek man måste ha på stenen. Det finns ett par tumregler att tänka på:
Garageuppfart: Minst 50 mm tjocklek
Uteplats och gångar: 40 mm tjocklek

Använd marksten med distanser

Alla markstenar vi säljer har distanser. Distanser gör att du får i rätt mängd fogsand för att stenläggningen ska bli stabil och hålla länge. Se till att alltid ha välfyllda fogar. Använd gärna en fastfog / hårdfog så slipper du även ogräs.

HITTA MARKSTEN häR